Salát z červené řepy - lehká večeře

02.03.2021

Suroviny na 1 porci:

200 g   vařené červené řepy (kupuji vakuovanou v Lídlu)

  50 g    bílého jogurtu

  15 g    krutonků z toastového chleba (opečené na sucho)

 1,5 ks  vejce uvařené natvrdo

   30 g   řapíkatý celer (nakrájíme na drobno)

    5 g   rostlinného oleje

            sůl, mletý pepř, citrónová šťáva

Pracovní postup:

Řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, ochutíme a promícháme. Ozdobíme vejcem. Vajíčko můžeme prohnat kráječem a vmíchat přímo do salátu.

Nutriční složení 1 porce: 

1 500 kJ - 18 g bílkovin - 19 g tuků - 29 g sacharidů - 6 g vlákniny - 0,8 g soli

Osobní postřehy:

Máme tento salát hodně rádi a děláme si ho docela často. Je docela variabilní. Můžete si do něj nakrájet různé zbytky zelenin např. papriku, křen (s ním teda opatrně), nehodí se moc měkké druhy zelenin. Ale já si do něj přidávám sterilovanou cizrnu - tu miluji a luštěninami naše jídelníčky moc neoplývají. 

Místo jogurtu můžete přidat kysanou smetanu nebo kombinaci obou. 

Pokud jste nikdy neochutnali řapíkatý celer, nebojte se toho. Ale na poprvé bych dala menší množství a nakrájela najemno. Parádně křupe v zubech a jeho chuť se v té řepě ztratí.  A já miluji ostré - přidávám trochu chilli koření nebo pár kapek Tabasca.